Monday, April 23, 2012

Pireti sibulakook


200g küpsetusmargariini
4 dl jahu
4 sl külma vett
1/2 tl soola
Pane kaussi, haki pudiks ja näpi siis sõrmedega korralikult segamini. Pane tunniks külma.

4 keskmist sibulat
1/4 tl soola
jahvatatud musta pipart
200 g merevaiku
2 sl õli+2 sl vett
Lõika sibulad poolrõngasteks ja kuumuta pannil õli ja vee segus, kuni nad muutuvad kergelt läbipaistvaks. Lisa sool, pipar ja merevaik. Kuumuta seni, kuni merevaik on korralikult sulanud.

Suru taigen pirukavormi põhjale ja külgedele. Sellele portsule on paras 26 cm läbimõõduga ümmargune vorm. Küpseta 200 C ahjus umbes 10 minutit (peaks minema kergelt kollaseks). Siis pane täidis peale ja küpseta veel 15 minutit.
See kook peaks sobima ka neile, kes muidu sibulat ei armasta. :)