Sunday, June 24, 2012

Teise päeva tort

Tegelikult on see sobilik ka esimeseks, kolmandaks, neljandaks või kasvõi viiendaks päevaks. Aga usun, et neile, kes jaanilaupäeval mõõdutunde kaotasid, peaks see hea olema küll.










500 g hapukoort, 100 g maitsestamata jogurtit, 1 suurem sibul, 300 g heeringafileed (Säästu kõlbab küll, aga võib-olla mõni teine on parem), 4 keedetud muna, 5 viilu leiba, tilli, sidrunipipart, 10 g želatiini.

Eemaldasin leivalt kooriku ja lõikasin kuubikuteks. Loomulikult mitte kooriku, vaid ikka sisu. Hakkisin sibula, munad ja heeringafilee üsna peenikeseks. Segasin hapukoore, jogurti ja hakitud tilli (viimast lisasin mõõdutundeta ehk siis palju). Maitse järgi panin ka sidrunipipart. Kuna mul oli heeringat ettenähtust veidi vähem, siis panin tiba ka soola. Lisasin kõik ülejäänud komponendid, välja arvatud leib. Želatiini sulatasin enne loomulikult ära. Vooderdasin rõngasvormi toidukilega ja tõstsin pool segust vormi põhja. Siis lisasin leivakuubikud ning katsin need ülejäänud seguga. Tegelikult on vist parem, kui panna mitu väiksemat kihti. Panin vormi neljaks tunniks külma.