Sunday, June 24, 2012

Maasikarull

Siis, kui otse peenralt söömisest juba isu täis hakkab saama, siis võiks ju seda proovida. Midagi tõsiselt head maiasmokkadele. Retsepti sain algselt jällegi Anult, jumal teab, kust tema selle sai. Aga aastate jooksul olen seda muutnud ja kohandanud, nii et täpselt ei mäletagi, kui palju algsest veel alles on. Igal juhul selliselt kujul on see rull täitsa OK. Tasub mässamist ja nässu seda keerata on suhteliselt võimatu.

BISKVIIT: 
5 muna, 2 dl suhkrut, 1 dl nisujahu, 1 dl tärklist, 1 tl küpsetuspulbrit.
Vahusta munakollane ja -valge eraldi. Mina panen tavaliselt pool suhkrust kollasesse ja pool valgesse. Sega kokku, sõelu sisse jahu, tärklis ja küpsetuspulber, mis sega kindlasti enne jahu sisse. Küpseta ahjuplaadil küpsetuspaberil õhukese kihina 200C juures 10 minutit. Pane biskviit kohe suhkruga kaetud teisele küpsetuspaberile ja rulli koos paberiga lõdvalt kokku. Jäta niimoodi jahtuma.


TOORJUUSTUKREEM:
1,5 karpi Farmi toorjuustu (seekord kasutasin seda, mis leiva peale käib. Loomulikult ilma küüslaugulisandita), 400g vahukoort, 1 tl vanillisuhkrut, 2 spl tuhksuhkrut.

Sega pool suhkrust toasooja toorjuustuga seni, kuni segu muutub vedelamaks. Kui võtsid juustu otse külmkapist, siis jäädki segama - nii juhtus täna minuga. Vahusta koor ülejäänud suhkrutega. Sega toorjuust vahukoore sisse.

Rulli biskviit ettevaatlikult enam-vähem lahti ja vaata, et ta liiga ära ei murduks. Pane pool või koguni kaks kolmandikku kreemist rulli vahele ja lisa mõõdutundetult maasikatükke. Rulli ettevaatlikult kokku tagasi. Natuke pressib vahelt välja, aga sellst pole ju midagi. Ülejäänud kreem laota rulli peale ja kaunista jälle maasikatega. Kui tahad, võid ju ka riivitud valget šokolaadi peale panna.