Kunagi oli aeg, kui sõitsime igal reedel Läänemaalt Peipsi äärde ja pühapäeval jälle tagasi. Ühel sõidul - olime siis kusagil Imavere kandis - mõtlesime Anna Mariega välja selle koogi. Kuna tavaline kohupiima-marja küpsisetort oli muutunud igavaks, siis otsustasime proovida just seda varianti. Nüüdseks on sellest saanud tõeline hitt ja suurepärane maiuspala pidulauale. See retsept siin on mõeldud 4x5 neljakihilise küpsisetordi valmistamiseks. Reegel on, et Selga küpsisepakis on 17 küpsist. Sellest lähtuvalt saab koguseid ja tordi suurust muuta.
Vaja on:
5 pakki Selga šokolaadiküpsiseid, neid kõige tumedamaid.
immutamiseks törts piima
400 ml vahukoort
400 g toorjuustu
3 spl tuhksuhkrut (võib panna ka tavalist ning kogust suurendada maitse järgi)
1 tl vanillisuhkrut
Peale raputamiseks riivitud šokolaadi, tumedus sõltub tegija maitse-eelistustest.
Tee nii:
Lisa umbes pool suhkrust toasoojale toorjuustule ja sega korralikult ühtlaseks ning pehmeks. Mass peab tulema kreemjas.
Vahusta koor ülejäänud suhkrutega, sega mõlemad massid tasakesi omavahel kokku. Kreem ongi valmis.
Kasta küpsised ükshaaval piima sisse. Soovi korral võid piimale maitseks lisada ka törtsu konjakit või rummi. Lao 4x5 küpsist esimeseks kihiks. Kata kreemiga ning siis jälle küpsistega, kuni kokku saab paigaldatud neli kihti küpsiseid. Kõige peale pane jälle kreem ning kaunistuseks raputa riivitud šokolaad.
See tort on kõige parem pärast ööpäevast laagerdumist jahedas.