Ema tegi seda saia ka. Kust ta selle retsepti sai, seda mina ei tea, aga mul on see vaid käsikirjaliselt olemas. Kuna seda on mitmeid kordi minult küsitud, siis panen ta siia kirja.
Vaja on:
4 dl jahu
1 tl söögisoodat
soola
1 tl kaneeli
1 tl muskaati (mina tegin viimane kord kardemoniga)
3,5 dl suhkrut
2 muna
2,5 dl väikseid kõrvitsatükke
0,5 dl vett
1 dl õli
Tee nii:
Keeda kõrvits, kurna, jahuta. Lisa lahtiklopitud munad, suhkur ja õli. Sega omavahel jahu, sooda ja maitseained. Vala kaks segu omvahel kokku ja sega. Pane taigen 12x25 cm keeksivormi ja silu pind märja käega tasaseks. Küpseta ahju keskosas 175 kraadi juures 60 minutit. Jahuta vormis 10 minutit.
Kõrvitsa võib varem valmis keeta ja karpidega sügavkülma panna. Üks Voimixi karbitäis kõrvitsasodi on sellele portsule paras.