Wednesday, July 11, 2012

Spinatiampsud

Panin aeda niisama uudishimust spinati kasvama. Siis, kui midagi looma hakkas, ei osanud ma sellega midagi asjalikku teha. Lugesin kõikvõimalikku teooriat, aga ühtegi retsepti, mis tegema oleks kutsunud, ei leidnud. Siis mõtlesin eelnevate kogemuste baasil ise toidu välja. Väga hea sai, kusjuures sõid ka need, kes muidu muru ei näri.





Vaja läheb:
1,5 liitrit värskeid spinatilehti
vett
1 suurem Merevaik
küüslauku
pipart
soola
1 pakk lehttaigent (mina kasutasin Säästu)
Võtsin umbes 1,5 l värskeid spinatilehti, panin need potti ja valasin keeva veega üle. Siis keetsin kaane all 5 minutit ja kurnasin ning nõrutasin veidi. Spinatit jäi järele umbes viis supilusikatäit. Hakkisin selle üpris peeneks. Panin pannile veidi õli, valasin spinati sinna peale ja lisasin ühe suurema paki merevaiku. Segasin kuumalt läbi, lisasin maitse järgi veidi soola, pipart ja purustatud küüslauku. Viimast panin palju: kuus väikest küünt. 
Võtsin paki lehttainast, laotasin laiali ja määrisin saadud rohelise olluse sinna ühtlaselt peale. Seejärel keerasin lõdvalt rulli. Lõikasin saadud vorstist 2 cm paksused viilud ja küpsetasin rullikesi 200C ahjus 12-15 minutit. Esimest plaaditäit küpsetasin 10 minutit, aga siis jäi seest veits tooreks. Seega teisel korral küpsetasin 14 minutit ja siis tuli väga hää välja. Tund aega tagasi said valmis, kokku oli neid 18 tükki ja praegu neid enam ei ole. See ütleb kõik.
Kui keegi tunneb huvi, mis maitsega spinat on, siis ma ei oskagi öelda. Justkui veidi hapukas vist. Aga selle efekti andis ta küll, et rullid tulid väga mahlased. Ja kasulik pidavat ta ka olema.