Monday, May 28, 2012

Rabarberi-kookose kook

Annamiia tegi laupäeval selle koogi. Paraku jäi sellest väga kiiresti alles ainult mälestus. Järelikult oli hea.
Retsepti sain Anult. Tema omakorda sai selle mõne aasta tagusest Terevisiooni köögist.












Põhi:
  • 100g võid
  • 1 dl suhkrut
  • 1 muna
  • 1 dl nisujahu
  • 1 dl kartulijahu
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • ½ dl piima

Täidis:

  • 4 – 5 dl rabarberitükke (või õunu või marju)

Kate:

  • 50 g võid
  • ½ dl suhkrut
  • 2 dl kookoshelbeid
  • 1 muna
  • 1 tl vaniljesuhkrut

Tee nii:

  • Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustades muna. Sega omavahel kuivained ja lisa koos piimaga taignasse. Sega vaid nii palju, et taigen oleks ühtlane.

  • Määri ümmargune lahtikäiv 24 cm läbimõõduga vorm rasvainega ja raputa üle kookoshelvestega. Vala taigen vormi, silu pind siledaks ja puista peale rabarberitükid. Küpseta 175* juures 30 minutit.

  • Sega omavahel kõik katte ained ja vala rabarberitele. Küpseta veel 15 – 20 minutit, kuni kook on pealt kuldkollane.