250g porgandit
1 väikese porru hele osa
1 kartul
1 sellerivars (mina ei pannud, sest poes seda ei olnud)
2 sl õli+2sl vett
1 sl jahu
1 l vett
1 puljongikuubik
150 g sinihallitusjuustu (mul oli ainult 100 g)
2 dl rõõska koort
peterselli
purustatud musta pipart
Kuumutasin tükeldatud köögiviljad õli ja vee segus, kuni vesi oli aurustunud. Poolkõvaks jäid. Puistasin segule jahu ja segasin korralikult läbi. Siis lisasin vee ja lasin pidevalt segades keema. Lisasin ka puljongikuubiku ja keetsin seni, kuni porgand pehme (teised köögiviljad olid selleks ajaks pehmed nagunii). Püreestasin kõik saumikseriga ja lisasin tükeldatud sinihallitusjuustu. Segasin seni, kuni juust oli enam-vähem sulanud. Siis lisasin koore (mina panin suisa vahukoort, et ikka rammusam tuleks) ja lasin keema tõusta. Maitsestasin pipra ja hakitud peterselliga.
Väga hea sai.
Väga hea sai.