Siis, kui otse peenralt söömisest juba isu täis
hakkab saama, siis võiks ju seda proovida. Midagi tõsiselt head maiasmokkadele.
Retsepti sain algselt jällegi Anult, jumal teab, kust tema selle sai. Aga
aastate jooksul olen seda muutnud ja kohandanud, nii et täpselt ei mäletagi,
kui palju algsest veel alles on. Igal juhul selliselt kujul on see rull täitsa
OK. Tasub mässamist ja nässu seda keerata on suhteliselt võimatu.
BISKVIIT:
5 muna, 2 dl suhkrut, 1 dl nisujahu, 1 dl
tärklist, 1 tl küpsetuspulbrit.
Vahusta munakollane ja -valge eraldi. Mina panen
tavaliselt pool suhkrust kollasesse ja pool valgesse. Sega kokku, sõelu sisse
jahu, tärklis ja küpsetuspulber, mis sega kindlasti enne jahu sisse. Küpseta
ahjuplaadil küpsetuspaberil õhukese kihina 200C juures 10 minutit. Pane
biskviit kohe suhkruga kaetud teisele küpsetuspaberile ja rulli koos paberiga
lõdvalt kokku. Jäta niimoodi jahtuma.
TOORJUUSTUKREEM:
1,5 karpi Farmi toorjuustu (seekord kasutasin
seda, mis leiva peale käib. Loomulikult ilma küüslaugulisandita), 400g
vahukoort, 1 tl vanillisuhkrut, 2 spl tuhksuhkrut.
Sega pool suhkrust toasooja toorjuustuga seni,
kuni segu muutub vedelamaks. Kui võtsid juustu otse külmkapist, siis jäädki
segama - nii juhtus täna minuga. Vahusta koor ülejäänud suhkrutega. Sega
toorjuust vahukoore sisse.
Rulli biskviit ettevaatlikult enam-vähem lahti ja
vaata, et ta liiga ära ei murduks. Pane pool või koguni kaks kolmandikku
kreemist rulli vahele ja lisa mõõdutundetult maasikatükke. Rulli ettevaatlikult
kokku tagasi. Natuke pressib vahelt välja, aga sellst pole ju midagi. Ülejäänud
kreem laota rulli peale ja kaunista jälle maasikatega. Kui tahad, võid ju ka
riivitud valget šokolaadi peale panna.